PRIETENIE PE MUCHIE DE CUȚIT

descărcare

 

Există o vorbă care circulă printre bărbați conform căreia între o femeie și un bărbat nu poate fi doar prietenie decât dacă femeia e urâtă, sau dacă el este homosexual. Este genul de afirmație a cărei valoare de adevăr este greu de stabilit deoarece încalcă, într-un fel, principiul non-contradicției. După cum se știe acest principiu stipulează că o afirmație nu poate fi adevărată și falsă în același timp. Cu alte cuvinte, fie poate exista o relație care să excludă atracția sexuală dintre cei doi, fie nu poate exista. Condiționalitatea introdusă face ca afirmația să fie prea puternică pentru a fi falsă și prea slabă pentru a fi adevărată. Dar, când ne aflăm într-o zonă atât de sensibilă cum este cea a relațiilor parcă principiile lui Aristotel nu se mai aplică atât de strict. Sau, parafrazându-l pe Pascal, relațiile dintre bărbați și femei au o logică pe care logica nu o cunoaște.

Dar să revenim la prietenia dintre bărbați și femei. Evident pentru bărbați reputația de vânător este prea importantă pentru a împiedica în amănunte ca logica sau realitatea. Pentru că, dacă este să renunțe la această medalie care crede el că îl validează ca mascul, atunci bărbatul trebuie să recunoască faptul că în general relațiile cu o femeie sunt cum vrea ea să fie. Nu durează mai mult de cinci minute ca o femeie să decidă dacă este interesată sau nu de un bărbat și să stabilească dacă îl bagă sau nu în Friendly Zone. Și, odată ajuns acolo, poate să teoretizeze el cât vrea despre cum este el vânător și cum femeile.. etc… etc

Când întrebi o femeie, despre același subiect , lucrurile se schimbă. Ea va putea sta lângă un bărbat fără să simtă niciun fior. Sau chiar dacă va simți, va nega. Pentru ea, lucrurile stau pe dos. Pentru a fi mai mult decât prietenie trebuie să fie îndeplinite niște condiții. Destul de multe. Le las cititoarelor mele plăcerea de a le enumera, pentru că sunt sigur, fiecare are propria listă.

Și da, îi lasă bărbatului senzația că el decide dacă relația este de prietenie sau nu. Pentru că, nu-i așa, bărbatul este vânătorul!

ALEXANDRU LUCA

 

Sursa foto: yureev – LiveJournal

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;PRIETENIE PE MUCHIE DE CUȚIT&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s