FIDELITATE

descărcare

Fidelitatea este subiectul care naște cele mai multe discuții într-un și în jurul unui cuplu. Cu toate astea, sunt lucruri care pot strica o relație în mod mult mai decisiv decât o aventură de o noapte a unuia sau altuia dintre parteneri. Ce spuneți despre lipsa totală de încredere în partener? Sau despre refuzul a de îi acorda un minim drept la intimitate? Sau la încercarea repetată de a îi obstrucționa accesul la orice activitate care îl ajută în dezvoltarea personală?

Dacă întrebați un bărbat, și acesta va fi cât se poate de sincer, va recunoaște că preferă o parteneră care poate are o aventură (discret, pentru că așa sunt aventurile femeilor, discrete, nu ca ale bărbaților care par că ard de nerăbdarea de a și le etala, pornind de la premisa că degeaba ai cucerit cea mai fermecătoare femeie din lume, dacă lumea nu o știe), dar știe să îl facă să se simtă bine când ajunge acasă, în locul unei partenere care îi este fidelă, dar pentru care celălalt nu contează și nu există ca individualitate.

Desigur, cele două nu se exclud și mulți îmi vor spune că ideal este să existe și una și alta. Și fidelitate, și respect pentru individualitatea celuilalt. Numai că eu spun faptul că primul subiect, fidelitatea, este omniprezent în discuțiile de spre cuplu. Cel de-al doilea nu. Acesta pare secundar și cumva mai puțin important. O aventură de o noapte, poate fi rezultatul unei rătăciri, a unei curiozități, a unei frustrări pur sexuale. În fine, cauzele pot fi foarte multe, și nu toate au legătură cu o lipsă de afecțiune sau de respect față de partener. Dar subminarea lui sistematică, refuzul de a îi acorda independeța în gândire sau acțiune, desconsiderea opiniilor lui mai ales când sunt contrare cu ale tale, refuzul de a înțelege că femeile și bărbații sunt diferiți și au nevoi diferite, pentru că înțeleg lumea diferit, toate astea au legătură cu desconsiderarea partenerului.

Și, cu toate astea, fidelitatea e mai importantă. De ce? Pentru că reflectă un egosim. Pentru că vorbește despre TINE când vorbești despre celălalt. Este, de fapt, tot o incapacitate de a îl înțelege pe cel de lângă tine. Sau mai bine spus, refuzul de a te gândi la el.

O nefericire în doi pare pentru multă lume mult mai dezirabilă decât o fericire în care unul dintre cei doi a făcut loc celui de-al treilea pentru o clipă trecătoare.

ALEXANDRU LUCA

 

Sursa foto: Animal Zoo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s