JOACA DE-A SPONTANEITATEA

19142078_1900842003521977_58491814_n

 

E vară, a-nceput bac-ul şi vreau de la voi puțină empatie cu viitorul țării. Pastila de azi e menită a vă testa spontaneitatea. Hai, să nu lasăm gradele ridicate de-afară să ne moleşească de tot. Mai un aer condiționat, mai un ceai cald sau o limonadă, astfel încât să avem o stare de bine. Mai rămâne să avem şi mintea vigilentă, că de-acolo începe totul.

„Prin spontaneitate interiorul nostru se restructurează” spunea Viola Spolin în „Improvizaţie pentru teatru”.

Să luăm frumoasa poză ataşată acestui text şi aşa cum am afirmat mai sus, să o analizăm. La o primă vedere, îmi sugerează o tipă cu o atitudine sexy, cocoțată aproape în vârful patului, purtând o cămaşă bărbătească şi fiind încălțată cu pantofi cu toc înalt, sorbind dintr-o ceaşcă de cafea. Fotografia e artistică şi mai mult ca sigur, are la bază un clişeu des întâlnit în filmele artistice (şi nu numai), anume acela în care după consumarea actului amoros, ea poartă cămaşa lui, cu alte cuvinte, s-a ajuns la faza postludiului vestimentar.

La a doua vedere, deşi în mintea mea ambele perspective se derulau concomitent, se nasc nişte întrebări, dubii, neclarități:

– dacă purta pantofii chiar şi în pat, înseammă că nu e la ea/la el sau la ei acasă, ci mai mult ca sigur într-o cameră de hotel; acasă, teoretic eşti mai atentă la aspectul asta. C-aşa scrie în Codul bunelor maniere. Şi chiar dacă ai avea menajeră, cu bocancii sau ce-or mai fi, nu intri în sufletul omului, darămite în pat. Acuma, nah, nu te poți c… în gusturile oamenilor. Cu atât mai mult în fanteziile lor.

– dacă protagoniştii ar fi fumători clasici, detectoarele de fum îi împiedică pe moment să practice sportul ăsta;

– dacă ea îi poartă cămaşa lui, el e la bustul gol?!

– i-a luat cămaşa să-l simtă mai aproape ?! Şi atunci, în timpul raportului intim, nu au fost cât se poate de întrepătrunşi ?! Deşi, cum ar spune unii, există posibilitatea ca între ei să fie chestia aia, aşa că n-au făcut schimb de fluide ca la carte…eh, detalii tehnice.

Joaca ideilor ar putea continua mult şi bine: ” Spontaneitatea este produsul unor lungi meditaţii” – Pablo Neruda

 

RUXY

 

Sursa foto: tumblr

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s