GELOZIA

20170222110249db2d5dd67e58e2c6bc805f4e45e7c82e

 

Gelozia este ca sarea în bucate. Dacă nu simți un fior care își seacă inima atunci când ea dansează cu altul, fie și la distanța cuvenită, sau când ,la câțiva pași de tine, râde din inimă și își trece mâna prin păr într-o discuție cu altul, atunci relația dintre voi e searbădă și fadă. Dacă te înfurii când seara ea primește un email de la un coleg de muncă și trebuie să îi răspundă urgent, atunci e clar că lucrurile au degenerat și că ai scăpat prea multă sare, stricânddefinitiv mâncarea.

Gelozia nu e sex-specifică. Doar formele ei de manifestare. Gelozia masculină este prostească și violentă. De altfel, prostia e agresivă. Iar bărbații pot fi incredibili de proști când e vorba despre gelozie. Și, prin urmare, incredibil de violenți. În schimb, gelozia feminină este parșivă, otrăvită și subversivă. Femeia geloasă sapă în suflet. Cu gheare ascuțite care lasă urme ce nu se mai vindecă.

Gelozia înseamnă în primul rând neîncredere. Neîncrederea în tine pe care o proiectezi asupra celuilalt, într-o oglindă hâdă ca acelea din bâlci care te fac pitic, sau gras, când tu ești normal. Gelozia schimbă urâțenia dinspre cel gelos către celălalt. Iar gelozia feminină este forma cea mai parșivă.

Literar, gelozia a dat o singură expresie – „Othello” – în care este valorificată mai mult latura pasională. Gelozia feminină nu a produs nicio figură demnă de notat. E și ăsta un semn, nu?

 

Alexandru Luca

 

Sursa foto: Nuevo Diario

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;GELOZIA&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s