FEMEILE ȘI CARIERA – O ALTĂ ABORDARE

18945120_1897304910542353_2127902532_n

 

„Compromisul este arta de a împărţi un tort astfel încât fiecare să creadă că a primit felia cea mai mare”. – Ludwig Erhard

În viață, cu toții facem compromisuri mai mici sau mai mari, şi, pentru confortul nostru psihic, reuşim să găsim scuze acceptabile de fiecare dată: „Chiar era necesară decizia asta, doar nu era să dau cu piciorul acelei oportunități…” sau „un compromis mic, nu se pune, oricum n-o să-mi fac din asta un modus vivendi”.

Sentimentul culpabilității se schimbă radical dacă şeful nu arată ca un broscoi libidinos, ci e un tip mişto rău de tot din toate punctele de vedere. De-abia aştepți şedințele unde ai ocazia să-ți eclipsezi colegele cu rapoartele perfect întocmite sau să adresezi întrebări suplimentare, astfel încât şefu’ să te remarce şi poate cine ştie primeşti vreun bonus la salariu sau o promovare care cu siguranță va stârni invidii în colectiv.

Ce mai contează dacă e însurat sau are o relație „oficială” ?! Nevastă-sa să zică merci că are privilegiul de a-l avea ca soț…iar dacă tu eşti la rândul tău „mai mult sau mai puțin” o femeie liberă, vorba aia: „what happens in rome stays in rome”. Să nu amestecăm lucrurile, să nu aducem acasă „problemele” de la muncă şi viceversa. Oricum, poveşti de genul ăsta nu prea au un happy end, lucrurile degenerează fiindcă oamenii se lasă duşi de val şi odată treziți la realitate, nu ştiu cum să drege busuiocul mai repede.

Femeia va ieşi cu imaginea destul de şifonată şi cel mai bine pentru ea ar fi să îşi caute un alt loc de muncă spre deosebire de şef, care bravo lui, a „ars-o” şi pe asta, care crezând că dacă-i cedează avansurilor lui, va da „lovitura” în plan profesional.

Un alt aspect demn de luat în seamă se referă la un fel de …pleonasm: feminitatea ca atitudine a unei femei independente financiar, cu alte cuvinte,

„femeia puternică” e o monstruozitate rece care şi-a anihilat esența ca să răzbată în lumea bărbaților, şi-a pus masca de „resting bitch face” şi-i dă inainte „cu tupeu”.

O femeie care ştie ce vrea şi îşi apără interesele atunci când e cazul, e o ciudățenie a naturii care intimidează bărbații. Dacă în schimb are o „ieşire” ceva mai emoțională care-i poate strica machiajul (doar că ea s-a gândit şi la aspectul ăsta şi foloseşte numai waterproof, ca atunci când merge la saună, piscină, la fitness etc.), dacă i se umezesc…ochii, precis e în perioada „aceea” sau încearcă un şantaj emoțional să dea bine la impresia artistică, ce mai, face pe mimoza.

Din fericire sau din păcate, nici femeile, nici bărbații nu au vreun „Manual de utilizare” la purtător. Uneori, sunt/em uşor de decriptat datorită tiparelor mentale sau fiindcă observatorul e atent la detalii.

Voi glazura pastila de azi cu aroma preferată de orice mascul. Stați aşa: nu înseamnă că fac un compromis sau că aştept ceva în schimb: „Bărbaţii care nu le înţeleg pe femei sînt de două tipuri: căsătoriţi şi necăsătoriţi.” – Jacques Languirand

 

RUXY

 

sursa foto: instagram

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s