„AMANȚII”…CORINEI OZON

Coperta-Divorturile-amantilor

După apariția în 2014 a primului roman – „Zilele amanţilor“, urmat în 2015 de „Nopțile amanților“ și „Amanții 3.0“, cărți devenite un „must have” al cititorilor, Corina Ozon ne „răsfață” cu un nou roman, „Divorțurile amanților”.

Cu sinceritate, mărturisesc că citind primele pagini ale romanului de debut, eram convinsă că numele „Corina Ozon” este doar un pseudonim sub care se se ascunde un…„macho man”! Cu stupoare și bucurie, am descoperit o doamnă delicată, un „firicel de floare-albastră” carismatic și zâmbitor, în ai cărei ochi se ascund umor, ironie, dar și o profunzime care ne pune pe gânduri, ne provoacă întrebări cu răspunsuri… incomode.
Personajele romanelor, Cati, Mircea și Teo (un trio reprezentând amanta, amantul și soția) fac schimb de replici savuroase, se ceartă, se împacă, se iubesc… sunt „vii”! Întorcând cu nerăbdare paginile, deja te întrebi dacă nu cumva îi cunoști, mintea începe să facă inventarul oamenilor din proximitate și te întrebi: „Dar dacă X, soțul doamnei Y?…” Și te pufnește, inevitabil râsul. Fără a avea nimic în comun cu cărțile polițiste sau de aventuri, seria „Amanților” te „fură”, creează dependență și nu-ți mai permite sa abandonezi cartea până la ultima filă. După care rămâi zâmbind visător, deja curios de ce ar mai putea să urmeze.

Nu cred că un public țintă al acestor romane este format neapărat din amanți și amante. Mai degraba aș spune că cei care le citesc și se regăsesc în personaje sunt oameni care iubesc ori au iubit, care au dobândit o înțelegere a vieții în care falsele pudori și ipocrizia sunt respinse din start.

Corina Ozon uzează de fraze scurte și bine țintite, creează trei personaje cu trei monologuri într-un tir colorat în care gloanțele sunt cuvinte transformate în acțiuni care-ți accelerează pulsul.

Într-o societate în care ipocrizia neagă existența altor relații, în afara celor existente în patul cu cerșaf „cinstit” de bumbac, Corina Ozon are curajul să surprindă iubiri ilicite pe canapele cu cearșafuri de mătase. Cine citește seria „Amanților”? Toată lumea! Doar că unii nu recunosc…

Muza virtuală

Sursa foto: Editura Herg Benet

 

Reclame

3 gânduri despre &8222;„AMANȚII”…CORINEI OZON&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s