FEMEILE…LUPTĂTOARE ÎN MIȘCAREA DE REZISTENȚĂ

estudio

 

Portretul unei zile banale din viața unei femei:  trezirea la ora şase dimineaţa,  pregătit copiii pentru şcoală, plecat la serviciu cu autobuzul, îngheţat de frig iarna,întors de la serviciu, plătit facturi, cumpărături din fugă, întors acasă, hrănit familie, ordine și curățenie etc.

Aceasta este reprezentarea femeii anonime, una dintre miile care trec pe langa noi. Toate aceste ipostaze nu reușesc să ascundă anumite realități din viața femeii. Singurătatea, sentimentul eșecului,  neîmpliniri care se vor traduce în…reproșuri, lacrimi și dureri de cap.

Dintr-o altă perspectivă există și femeile de succes, nu doar anonimele…harnice. Femeile care și-au “construit”  o viață care acum trebuie …mobilată. Cu un exemplar masculin pe măsura succesului ei. De aici, o anumita emancipare prin…masculinizare!!! O agresivitate a gesturilor, a atitudinii, din păcate uneori și a cuvintelor. A rezultat imaginea unei femei voluntare, posesoare a unui „je m’en fiche” de care uită seara, când adoarme singură.

Da, sunt de acord: secole de-a rândul, femeile au purtat adevărate lupte pentru a obţine un alt statut social care să depăşească rolurile discriminatorii şi portretele stereotipe de care aveau parte în cadrul societăţii, a cărei „elită” era eminamente masculină. Dar de vreo suta de ani s-au cam schimbat lucrurile… Nu trebuie sa dovedim nimic, doamnelor. Noi existam,în modul cel mai firesc, alături de barbați.

Manipularea emoțională  tipic feminină”? O.k, dacă se urmărește anihilarea personalității celuilalt. Dar nu de-asta ne-am îndragostit? Pentru că era el, unicul, cu rele și cu bune, dar era El… .

P.S. Să nu uităm că o moldoveancă,  personajul Monicăi din romanul „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu, avea un doctorat în litere la Sorbona…

 

Lucia Cristina Rotaru

 

Sursa foto: Peru.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s