FEMEILE CARE NU ȘTIU SĂ PRIMEASCĂ UN COMPLIMENT

img

„Bărbații oferă complimente rar și cu scop”. Este fraza care m-a făcut să îmi schimb subiectul articolului de săptămâna asta. Inițial doream să scriu despre puterea celor fără de putere. O să scriu săptămâna viitoare. Acum mă interesează femeile care nu știu să primească un compliment. Care se uită la tine cu suspiciune dacă te oferi să le ajuți, sau dacă le spui că sunt frumoase, că au ochi luminoși, sau că în dimineața respectivă radiază bucurie.

Am întâlnit uneori astfel de femei și, coincidență sau nu, toate fac parte din categoria femeilor care se definesc puternice și independente. Femei care au succes în plan financiar și social, și care (pentru a parafraza o celebră butadă) știu exact prețul fiecărui lucru, fără a ști valoarea vreunuia. Femei care se uită încruntate la cei care le zâmbesc și care își fac calcule căutând planurile malefice ascunse de aceste zâmbete.

Este o planetă ciudată pe care locuiesc ele. O planetă unde se vorbește mereu despre faptul că femeile sunt mai ….sau mai… decât bărbații. O planetă unde curtoazia este considerată hărțuire, și unde egalitatea în fața legii este confundată cu egalitatea în fața normelor sociale.

Desigur, sunt mulți bărbați care consideră că orice femeie este o posibilă pradă, dar chiar și așa nu înseamnă că o vorbă frumoasă înseamnă o invitație directă.

Egalitatea pe care femeile o clamează fără a o înțelege de cele mai multe ori, nu ar trebui să însemne eliminarea jocului și a flirtului dintre ele și bărbați. Pentru că ce se câștigă la nivel de să îi spunem justiție socială, se pierde la nivel de plăcere a interacțiunii.

Jocul curtoaziei este una dintre cele mai captivante capitole ale disputei femei-bărbați, pe care -dacă îl pierdem -, devenim mai triști și mai posaci.

Alexandru Luca

sursa foto: Tvhappy.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s