FEMEIA ALEGE…

18424486_1883959311876913_1718103632_n

 

Da, aşa se zice: femeia îşi alege partenerul. Bărbatul iese la vânătoare, însă ea îl alege doar pe el, dintre toți care „defilează” în zona ei de interes.

Asta nu înseamnă că el, „sărăcuțul” rămâne cu buza umflată. Nicidecum. Bărbatul „scanează” în permanență tot ce „mişcă”, orice făptură mai mult sau mai puțin diafană care interferează cu radarul lui şi dacă nu iese de fiecare dată lozul câştigător, nu-i nicio mare pagubă: are balta peşte…sau mai corect, sirene, nimfe sau ce-or mai viețui pe acolo. Admir perseverența bărbaților, nu cedează cu una-două, ci aleargă neobosiți după trofee. Nu sunt de refuzat nici „prăzile” mai …modeste, că doar nu poți mânca toată ziua foie gras, trufe sau alte delicatese stropite din belşug cu Moët sau Dom Pérignon, uneori mai bei ş-un ceai de sunătoare ca tot omul care mai ia câte-o pauză din când în când, nu neapărat din cauza epuizării, ci hai să zicem în vederea vreunei analize SWOT vis-a-vis de „succesurile” sau „eşecele” la femei…

Aşadar, femeia alege. Ok. Buuun. E normal să fie aşa, fiindcă dac-ar fi altfel, fără consimțământ, am intra într-o zona destul de întunecată. Ea îl alege pe el, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Sună frumos, romantic, angajant. Numai că dacă ne uităm în jur, vedem că viața bate filmul din capul tău. Încă o dată: dacă ea şi l-a ales, ” de bunăvoie şi nesilită de nimeni”, de ce apar zgâlțâieli ? cutremure ? tsunami ?

Cauzele pot fi multiple: grabă, pripeală, s-a terminat stratul de miere, s-au „luat” de gura părinților, ori pentru că se cunoşteau din timpul liceului sau pentru că erau vecini de bloc şi lista rămâne deschisă.

Pe de altă parte, dragostea e oarbă. Şi cu replica asta, mulți cred că s-au scos. Dacă ar fi fost puțin mai atenți, ar fi sesizat că în propoziție e vorba de dragoste, nu de iubire. Cu Iubirea e ceva mai complicat, mai profund, mai …altceva. Într-o zi te poți îndrăgosti de mai multe ori, darămite într-o viață ! Dragostea e scânteie, e chimie, care se poate transforma în iubire când se aliniază planetele într-o anumită configurație.

Femeia alege pe cel pe care-l crede potrivit pentru ea la acel moment, nu peste 5 ani, pentru că nu are de unde să ştie încotro o va duce viața. Oamenii cresc diferit, se dezvoltă sau nu mental mult mai rapid decât cei din jur. Şi sunt atât de multi factori dependenți şi independenți de fiecare, încât viața pare destul de complicată.

Dincolo de tumultul cotidian, dacă ai putea să te opreşti puțin şi să te întrebi ” Ce caut eu în viața mea?” poate n-ai mai face alegeri neinspirate.

E bine să fie cât mai multe femei „independente şi puternice” în armonie cu ele însele. Că degeaba ai bani şi afaceri, dacă ai un copil scăpat de sub control, un mariaj de complezență – să nu sufere copilu’ – şi te îndopi cu somnifere şi cu energizante, după caz. E mult mai uşor să devii victima propriei vieți, să cauți consolare în te miri ce locuri decât să-ți foloseşti nemulțumirile şi revolta interioară drept motor cu autopropulsie, care te trage şi te împinge în acelaşi timp spre un scop constructiv. Pentru că despre asta e vorba în viață: să-ți demostrezi exclusiv ție, că din competiția cu tine însăți/însuți nu ai ieşit pe locul doi sau trei.

Ruxy

Anunțuri

Un gând despre &8222;FEMEIA ALEGE…&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s