RELAȚII DESCHISE

18191071_1880569185549259_1092604258_n

sursa foto: Ellen von Unwerth

Dacă data trecută v-am prescris Pastila virtuală – „Relație fără obligații”, m-am gândit că e bine ca „tratamentul” să fie complet, drept urmare, azi voi pune pe „wall” o „pastilă” nelipsită din viața de cuplu. Aşa că vorba aia: „Keep calm and read this”. Nu, n-ați dat click din greşeală pe vreun link al nu ştiu cărei guru în materie de seducție, atotştiutoare, ce vă agasează cu „sfaturi prețioase” despre cum să fii „foarte” perfect/ă, cum „să-ți ții” bărbatul lângă tine şi să faci ce vrei cu/din el, ci ați nimerit la fix.

Despre bărbați ar fi multe de spus… Priviți din afară şi nu numai, sunt de-a dreptul fascinanți. Fie că sunt băieți buni sau răi, în materie de relații mai mult sau mai puțin amoroase, niciunul dintrei ei nu s-ar da în lături (atenție la accent – hihihi) de la „combinații” cu un grad crescut de promiscuitate. Unii rămân la stadiul de „proiect”, visând şi înghițind în sec, admirându-i şi totodată invidiindu-i pe cei care „merg până la capăt” cu materializarea fantasmelor sexuale. Alții, low profile, „se rezolvă” discret, fără prea mult tam-tam, să nu cauzeze statutului „câştigat” de-a lungul timpului. Masculul alfa se simte „de la o poştă” (aşa e expresia…csf? n-ai csf… ) şi nu mai are nevoie de nicio „prezentare”. În afară de „pachetul basic” al acestor tipologii, pot exista şi alte variante „îmbunătățite şi revizuite”. Fidelitatea şi moralitatea într-o relație sunt subiecte extrem de delicate şi țin de mentalitatea fiecăruia. Orice om urăşte îngrădirile, însă până unde „merge” libertatea mea ? Face atingere la a ta ?!

Conştiința  fiecăruia (în cazul în care „funcționează” la parametri normali) coexistă  în planuri multiple. Dezechilibrele dintr-unul, perturbă tot şi, dacă nu se „repară” adevărata cauză, ce poate fi adânc înrădăcinată şi aparent fără nicio legătură cu ce te-ai fi aşteptat, o să auzi în dreapta şi-n stânga tot mai multi semeni plângându-se de „ghinion”-ul care nu li se mai termină, de viața grea şi lipsa perspectivelor.

Revenind la oile noastre (că tot a fost un subiect la modă zilele trecute), să asortezi un pahar de vin la un anumit fel de mâncare, e benefic pentru sănătate, să nu poți „funcționa” normal dacă dimineața pe răcoare nu îți umezeşti bine de tot buzele într-un pahar „de ceva” e deja „crimă şi pedeapsă”. Cam aşa stau lucrurile şi cu relațiile deschise: sigur că da, să fie open relationship, unii intră, alții ies, mai rar, mai des, putem pune şi o plăcuță pe care să scrie: „Circulați, vă rog !”.

Să avem grijă să nu ne „tragă” curentul de la atâta „deschidere” şi, cel mai important, din prea mult entuziasm, relațiile să nu devină care cumva …”obtuze”.  Încă ceva: tuturor celor care-şi doresc o viață ca-n filme, le reamintesc faptul că un film bun „ține” 2-3 ore, nu mai mult, că altfel o dăm în telenovele…

 

Ruxy

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s