FETELE…CÂND AJUNG FEMEI

17806792_1865688693703975_1543984802_n

 

„Fetele, când ajung femei, ori se pregătesc să se transforme în cocote, ori îşi transformă iubitul într-un pui.” – Mircea Eliade

 

Mai mult ca sigur, o parte a cititorilor veți considera amară această „Pastilă virtuală”. Voi încerca să o administrez sub formă de drajeu, pentru că nu-i aşa, ambalajul contează, impresia artistică face uneori toți banii.

În viață, totul ține de asumare. Vrei să-ți întemeiezi o familie, ca femeie, sacrificiul de sine devine esențial. Foarte adevărat, un copil este o minune şi o binecuvântare. Cere atenție şi multă responsabilitate din partea părinților, în special din partea mamei – că vorba aia, se ştie 100% cine e mama copilului, în schimb, identitatea tatălui poate sta sub semnul dubiilor.

Aşadar, în mare, femeile aleg să devină familiste sau carieriste – că tot e la modă cuvântul ăsta. Există şi combinații mai puțin fericite uneori, în care femeia vrea şi familie, şi carieră, direcții pe care ea consideră că le poate bifa cu succes garantat. Un copil crescut de bonă sau care e pasat în majoritatea timpului – nu numai în vacanțe, în grija bunicilor, fiindcă mami şi tati au un „servici” extrem de solicitant- va avea nişte tare care îi vor influența viața de adult şi implicit viața sentimentală.

Ca mamă şi soție care în plus are şi un loc de muncă, cu atâtea treburi pe cap, nu prea mai ai timp şi disponibilitate de nebuniile soțului. Acesta se simte neglijat şi totodată îndreptățit să caute în afara cuibului, surogatele de care are nevoie. Desigur, mai sunt şi bărbați de casă, dedicați familiei, care evident, îşi inhibă dorințele sau nu simt nevoia diversității.

Succint ca să n-o întind, am ajuns şi la femeia „independentă” ahtiată după bani şi poziție…socială, care îşi face de treabă cât e ziulica de lungă, astfel încât atunci când ajunge acasă, oboseala să o trimită direct la somn, să nu cumva să aibă vreun puseu sentimental şi multe regrete că n-are şi ea timp de vreun copil şi soț (chiar de formă).

Totul e atât de simplu. Algebră şi chimie. Mai presari ceva filosofie şi fizică cuantică şi voilà ! Cu alte cuvinte, ca la bucătărie: respecți rețeta, cantitățile, îți iese mâncarea delicioasă. Combini aiurea ingredientele, ba ți se „taie” maioneza, ba ți se precipită crema pentru tort.

Da, da, bine – bine, dar improvizația, unde e ?! O clipită, e binevenită în orice moment, dacă ai în vedere şi consecințele ce derivă de aici: „Fiecare om vrea să fie liber în viaţă, dar toţi fug de consecinţele libertăţii lor.” Mircea Eliade

 

Nu avem cum să fim toți(toate) la fel: o mamă bună nu înseamnă că n-ar fi putut excela în meseria ei. La fel cum o femeie cu realizări in plan profesional, nu înseamnă automat că a renunțat la principiile „sănătoase” şi e de blamat că nu şi-a desăvârşit menirea pe Pământ, că „fură” bărbații serioşi, foarte căsătoriți care sunt şi „tați de copii”. Dragelor, bărbații nu merg la alte femei „cu forța”, ci din proprie inițiativă. Chiar dacă acasă e bine, chiar dacă primeşte totul din punctul vostru de vedere, în mintea lui e un declic care odată declanşat, îl va transpune într-un alt „portal”. Femeile la care bântuie, pot fi şi cocote, şi cochete, sau vulnerabile şi el se oferă să le consoleze sau de ce nu, să se consoleze reciproc că viața-i grea şi lumea e rea…

Sau că tot e Post, de ce să vorbim şi de călugări/țe şi de renunțările asumate pe care noi, mirenii nu le putem digera până la capăt. Revin la ce am afirmat câteva paragrafe mai sus şi anume la asumare.

Plecăm la drum pregătiți să facem față traseului şi neprevăzutului, ne dozăm cu abilitate efortul, cu scopul de a ajunge cu bine la destinație. Că doar nu mergem la munte să facem o baie în mare.

 

Ruxy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s