A TE JUCA ÎNTR-O CARTE

d32a731bbd205f93e0e87e2fbf1504df--tree-clipart-vector-clipartS-a întâmplat vreodată să ridicați ochii din cartea pe care o parcurgeți  și să vă închipuiți cum ați acționa în locul unui personaj? Firește, ne place să ne imaginăm în cele mai formidabile ipostaze, să fim cei mai curajoși, cei mai frumoși, cei mai apreciați. Însă v-ați gândit  cum ar fi să fiți în pielea unui personaj meschin, odios, pe care nimeni nu îl iubește?

Cum să nu te fascineze Mara lui Slavici, femeia muncitoare, meticuloasă dar neînțeleasă, care potrivește în așa fel lucrurile în vederea împlinirii planurilor sale?! Dar ce credeți despre Acrivița din nuvela lui Caragiale „Kir Ianulea”, eroina capabilă să bage spaima în trimisul diavolului pe pământ? Cum să nu tânjești să ai norocul s-o întruchipezi pe Matilda și să-ți dai seama mai bine care îi e partea de vină în noianul de nenorociri abătute asupra lui Petrini? Sau să descinzi în lumea „Păsărilor” lui Alexandru Ivasciuc și să găsești poate un leac pentru orgoliul fără margini al Victoriței, femeia care credea că poate îngenunchea pe oricine îndrăznește să-i conteste puterea? Ori intrând în universul fabulos al „Principelui” lui Eugen Barbu, să fii Doamna Evanghelina , mama domnitorului și să asiști neputincioasă la prăbușirea fiului tău de pe scaunul aurit în colbul unde-l sfășie proprii lui câini? Să fii enigmatica Otilia a lui George Călinescu, pendulând capricios între iubirea a doi bărbați și alegând cu egoism să-ți salvezi existența și statutul?

Redevenim apoi noi înșine, căutând țeluri mai înalte pentru viețile noastre, mai buni, mai sensibili, după ce am probat tainițele întunecate ale altor suflete…

 

Muza virtuală

Sursa foto: Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s